НОВОСТИ КОЛА

07.07.2012
   Годишња скупштина Кола

СКУПШТИНА КСС “Света Ангелина Српска“ одржана је 07. 07 са почетком у 11. 30 сати, у црквеној сали у Горњем Црњелову.

ДНЕВНИ РЕД:

1. Извјештај о раду у 2011г и финансијски извјештај за 2011г.
2. Извјештај о акцији за Косово и Метохију,
3. Извјештај о раду 2012г (шестомјесечни)
и финансијски извјештај 2012г(шестомјесечни),
4. Активности за наредни период,
5. Разно

Скупштини је присуствовало, поред чланица и већи број домаћица, које су помагале или желе да помогну нашем раду. Око 30-35 нас је било присутних. Састанак је почео, након молитве и благослова о. Радмила.

1. Након подношења извештаја о раду у 2011г, као и финансијског извјештаја за 2011г, предсједнице Скупштине, Наде Закић, није било питања, сугестија и примједби. Тако да је једногласно усвојен овај извјештај.

2. Овај извјештај је поднијела Нада Закић, предсједница Скупштина, па пошто није било примједби, једногласно је усвојен и овај извјештај.

3. По поднесеном шестомјесечном извјештају о раду и финансијама за 2012г, пресједница Скупштине, Нада Закић, је констатовала да је једногласно усвојен и овај извјештај.

4. - договорено је да се и убудуће годишњи састанак Скупштине одржава 07. 07
- да чланарина остаје 5, 00КМ, као и до сада,
- да се уплаћује ужина за још једног ђака (сада 3 укупно),
- да се и даље купују књиге за Мару Маријану Вујић, која је одличан ђак,
- да се канцеларија која је дата нама, до славе 12. 08. доведе у функцију,
- да се идаље настави сарадња са Центром за социјални рад у Бијељини,
Опшрином и осталим установама, удружењима и КСС.
- да се у наредном периоду организују поклоничка једнодневна путовања, у Р. Српској,
- да се на славу12. 08. 2012г додијеле захвалнице, свим донаторима и организацијама које су донирале вриједност од 500, 00Км у новцу или роби.

5. – о. Радмило је дао приједлог чланицама да размисле о кумству за славу, као и да у свом окружењу обавијесте, да се тражи кум славе кола-што је и прихваћено.
- о. Радмило је прихватио да одштампа позивнице за све наше мјештане Црњелова, као и да у Бијељини у штампарији одабере захвалнице и званичне позивнице.
- да све чланице учествују у припреми хране, колико која може, као и у послужењу и дочеку гостију,
- прихваћен је приједлог да одржимо састанак крајем јула, како би се договориле о свим детаљима око припреме за славу, као и о посјети нашим мјештанима, којима смо носили било какав вид помоћи.

Пошто није било примједби ни приједлога, састанак је завршен око 13 сати. Обратио нам се о. Радмило, који нам је својим ријечима, морално и духовно још више ојачао вољу и жељу да ћемо да се још више трудимо и наставимо, заједно са њим у будуће акције.

07.07.2012. - Годишња скупштина Кола
НОВОСТИ КОЛА

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више

08.01.2019
Божићни ручак у Гаревцу


Благословом Њ.П. Епископа зворничко-тузланског Господина Фотија, у традиционалној акцији "Божићни ручак за ЈУ Гаревац", КСС „Света Ангелина Српска“ у сарадњи са Добротворном организацијом ЕЗТ "Тројеручица" и КСС „Јелена... прочитајте више

31.12.2018
Материце у Горњем Црњелову


У Храму Вазнесења Господњег у Г.Црњелову за празник наших драгих мајки (МАТЕРИЦЕ) чланице КСС Св.Мати Ангелина-Српска уприличиле су скромне поклоне за нашу дјечицу која су тога дана дошла на Литургију.Увијек се од срца... прочитајте више

31.12.2018
Материце у Доњем Црњелову


У Храму посвећеном Рођењу Пресвете Богородице у Доњем Црњелову за празник наших драгих мајки (МАТЕРИЦЕ) чланице КСС Св. Мати Ангелина-Српска уприличиле су скромне поклоне за нашу дјечицу која су тога дана дошла на Литургију.... прочитајте више

02.12.2018
Скупштина КСС


У Недељу 02.12.2018.године у просторијама Светосавског дома при Храму Вазнесења Господњег у Г.Црњелову одржана је 10 Скупштина Кола Српских Сестара Света Ангелина-Српска из Црњелова са следећим дневним редом.
1) Разматрање... прочитајте више


Прочитајте остале новости.