НОВОСТИ КОЛА

09.01.2014
   РЕНОВИРАНА КУЋА ЗА ПОРОДИЦУ КОКАНОВИЋ ИЗ ЦРЊЕЛОВА

Коло српских сестара „Света Ангелина Српска“ из Црњелова, током 2013. године проводило је хуманитарну акцију за реновирање стамбеног објекта породице Кокановић из Горњег Црњелова. Ова петочлана породица је живјела у неадекватним условима, јер Недељко Кокановић, који је ратни војни инвалид и чије је здравље озбиљно нарушено, није био у могућности да самостално побољша животне услове своје породице.

Чланице Кола српских сестара, руковођене искреном хришћанском љубављу и жељом да помогну овој породици и да за троје малољетне дјеце створе прикладне услове живота, покренуле су свеобухватну хуманитарну акцију која је почетком 2014. године успјешно окончана.

Ова акција је проведена у сарадњи са Центром за социјални рад и уз финансијску помоћ Борачке организације Града Бијељина. Акција је подржана и од великог броја мјештана Црњелова, а посебно кроз хуманитарни концерт СКУД-а Црњелово, који је одржан у августу 2013. године да би се прикупила неопходна новчана средства за ову намјену.

Поред ове акције, Коло српских сестара из Црњелова проводи и другу хуманитарну акцију која се огледа у адаптацији стамбеног објекта вишечлане породице Васе Ђурановића из Доњег Црњелова, такође ратног војног инвалида.

09.01.2014. - Реновирана кућа породице Кокановић
НОВОСТИ КОЛА

21.03.2019
Промоција књиге TOURIST CAROUSEL


У организацији Кола Српских Сестара ,,Света Ангелина Српска“ из Црњелова у Четвртак 21.Марта 2019 године одржана је промоција у Светосавском дому при Храму Вазнесења Господњег у Горњем Црњелову.
Ауторка Маја Роган из Београда... прочитајте више

09.02.2019
Зимско посјело у Црњелову


По 4. пут Коло Српских Сестара из Црњелова покушало да оживи дух старих “сеоских коктела” кад су сељани у недостатку пољских радова и у изобиљу вечерњих сати, поподнева трошили заједно у пјесми, музици, игри и пошалици.

У... прочитајте више

10.01.2019
ТВ прилог о Етно Домаћинству


dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
прочитајте више

10.01.2019
Подјела помоћи поводом Божићних празника


Коло Српских Сестара Света Ангелина Српска из Црњелова је и ове године уз Божију помоћ и помоћ свих хуманих људи успијешно организовало и реализовало Хуманитарну акцију прикупљања:
- Хране
- Хигијенских и
- Новчаних... прочитајте више

08.01.2019
Божићни ручак у Гаревцу


Благословом Њ.П. Епископа зворничко-тузланског Господина Фотија, у традиционалној акцији "Божићни ручак за ЈУ Гаревац", КСС „Света Ангелина Српска“ у сарадњи са Добротворном организацијом ЕЗТ "Тројеручица" и КСС „Јелена... прочитајте више

31.12.2018
Материце у Горњем Црњелову


У Храму Вазнесења Господњег у Г.Црњелову за празник наших драгих мајки (МАТЕРИЦЕ) чланице КСС Св.Мати Ангелина-Српска уприличиле су скромне поклоне за нашу дјечицу која су тога дана дошла на Литургију.Увијек се од срца... прочитајте више

31.12.2018
Материце у Доњем Црњелову


У Храму посвећеном Рођењу Пресвете Богородице у Доњем Црњелову за празник наших драгих мајки (МАТЕРИЦЕ) чланице КСС Св. Мати Ангелина-Српска уприличиле су скромне поклоне за нашу дјечицу која су тога дана дошла на Литургију.... прочитајте више

02.12.2018
Скупштина КСС


У Недељу 02.12.2018.године у просторијама Светосавског дома при Храму Вазнесења Господњег у Г.Црњелову одржана је 10 Скупштина Кола Српских Сестара Света Ангелина-Српска из Црњелова са следећим дневним редом.
1) Разматрање... прочитајте више


Прочитајте остале новости.